• úgy érzed, elbeszéltek egymás mellett, vagy mindig ugyanarról vitatkoztok,
 • úgy érzed, eltávolodtál, elhidegültél a párodtól/házastársadtól érzelmileg, fizikailag, szexuálisan,
 • úgy érzed, elfejlődtetek egymástól,
 • felmerült a megcsalás gondolata vagy már meg is történt,
 • a szülők beleszólnak a párkapcsolatodba,
 • különbözőek a gyermeknevelési elképzeléseitek,
 • már felnőttek a gyerekek és nincsen közös pont az életetekben,
 • olyan változás, krízis történt, amin nem tudtatok továbblépni,
 • még nincs baj, de érzed, hogy valami nincs rendben,
 • amikor már biztos, hogy együtt nem megy tovább és békés különválást szeretnétek,

vagy

 • házasságkötés előtt álltok, és – látva a sok rossz példát – Ti szeretnétek jobban csinálni,
 • szeretnétek megőrizni, visszahozni a kapcsolatotok kezdeti izzását és az intimitást,
 • szeretnétek érzelmileg mélyebb kapcsolatot egymással,
 • mivel nagyon szeretitek egymást, szeretnétek konfliktusaitokat tudatosan kezelni,
 • szeretnétek egymás támogató partnerei lenni egy erős szövetségben.

A párkapcsolat életünk egyik legfontosabb területe, és itt érhet minket a legtöbb és legmélyebb csalódás, fájdalom. Sokan azt gondolják, ha már kimondták a boldogító igen-t, nincs több dolguk, az majd „boldogít”, a kapcsolat meg majd működik magától.

Azonban a harmonikus, szeretetteljes párkapcsolat nem a véletlenen múlik, tenni kell érte!

„Akkor, azon a napon vagyok párkapcsolatban, amelyik napon teszek is érte!”

Kimondhatjuk, hogy nincs olyan párkapcsolat, ahol ne lenne konfliktus. Előfordulhat, hogy a párkapcsolat válságba kerül és Ti ketten már nem tudjátok megoldani. Ilyenkor jól jön egy elfogulatlan, pártatlan szakember, aki segít „kitisztázni” a helyzetet és hozzásegít Benneteket a saját, legjobb megoldásotokhoz. Ha tennétek azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak, vagy legalább ne okozzatok egymásnak további sebeket, akkor a legfontosabb lépést már megtettétek. A „Hogyan?”-ban szívesen segítek!

–    párkapcsolati tanácsadás, párkapcsolati coaching

–    egyéni konzultáció, egyéni coaching

Egyéni konzultáció: Bár jóval hatékonyabb, ha a pár mindkét tagja részt vesz a munkában, de vannak olyan esetek, amikor már az egyik fél párkapcsolati tanácsadáson való részvétele is elindít pozitív változásokat a kapcsolatban.

Kulcsszavak a konzultációk során: bizalom, titoktartás, pártatlanság, ítélkezés-mentesség, segítségnyújtás

Ha a felsoroltak közül bármelyik, vagy akár több is érint Téged és szeretnél rá megoldást találni, szakemberként azt javaslom, hogy beszéld meg a pároddal. Mondd el neki, hogy úgy érzed, szükségetek lenne egy külső, segítő szakemberre, aki mindkettőtök szempontjait és mozgatórugóit megértve és elfogadva, segít megtalálni a mindkettőtök számára legmegfelelőbb megoldást, amiben mindenki nyertes. Hiszen minden párkapcsolat más, minden probléma összetettebb annál, hogy egy séma alapján oldjuk meg őket. Ha a párod nem nyitott erre a megoldásra, akkor szívesen látlak az egyéni konzultáción, amely lehetőséget ad arra, hogy arról beszélgessünk, mit adhat a tanácsadás a kapcsolatotok boldogabbá tételéhez, illetve mit tehetsz Te ezért.

A párkapcsolati tanácsadás segít, hogy új nézőpontokat találjatok, melyek segítségével könnyebben kezelhetitek a párkapcsolatban felmerülő mindennapi problémákat. Támogatja az önismereti fejlődéseteket, így nemcsak párodat, de magadat is jobban fogod érteni. Új gondolkodási, viselkedési módokat kínál. Ösztönöz, hogy megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbb megoldást a stabil, biztonságos, tartós és boldogabb együttéléshez. Irányt mutat olyan párkapcsolat felé, ahol a boldog percek mellett a nehézségekben, kihívásokban is vállaljátok közös sorsotokat és kitartotok egymás mellett.

Feltérképezzük a párkapcsolati problémákat, a konfliktusokat, a kommunikációs nehézségeket, a sérelmeket, fájdalmakat és ezek okait. Felszínre hozzuk a valódi szükségleteket. A megértés és elfogadás segítése érdekében feltárjuk a kialakult helyzethez vezető folyamatot, a problémákhoz vezető családi mintázatokat, hitrendszereket, az elakadást okozó kommunikációs programokat.

Tudatosítjuk a kapcsolatot segítő erősségeket, erőforrásokat. Megoldási lehetőségeket gyűjtünk. Tisztázzuk, hogyan és mitől változik egy párkapcsolat és milyen tényezők hatnak rá. Megbeszéljük, hogyan tudjuk a másikat jobban megérteni, és úgy szeretni, ahogy az NEKI jó. Megtanuljuk, hogyan tudunk valójában figyelni egymásra, hogyan tudunk egymással egyenesen, nyíltan, őszintén kommunikálni. Úgy, hogy valóban azt mondjuk, amit szeretnénk közölni, és a másik is azt értse, ami a közlendőnk. Mindezt megbántás és sértődés nélkül. Rálátunk, melyek azok az élethelyzetek, ahol különösen fontos az együttműködés (gyermek érkezése, költözés, betegség, munkahely elvesztése, stb.).

A folyamat legalább 5, alkalmanként 2-3 órás tanácsadásból áll.

Akkor is fordulhatsz hozzám, ha nem találtál párt, és változtatnál ezen a helyzeten. Ebben az esetben az egyéni konzultáció után eldöntjük, milyen irányba haladjuk tovább. Ha az elakadás oka a mostani életedben van, Coachinggal megyünk tovább, ha transzgenerációs minták okozzák a problémát, akkor a Családállítás vagy a  ThetaHealing, Source Memory Healing módszereket javaslom. Lehetőséged van továbbá csoportban is dolgozni a problémádon, a Párkapcsolati tréningjeinken, melyeken alkalmad lehet megtapasztalni, hogy nem vagy egyedül, tanulhatsz a többiek megoldásaiból, megélheted a csoport támogató, megtartó erejét és olyan plusz energiákhoz juthatsz, amelyet az egyéni módszerek nem nyújtanak.

Egyrészt meg kellett tapasztalnom a saját életemben, hogy egy első látásra jól működő pár-kapcsolaton belül is léteznek olyan rejtett energiák a felszín alatt, amelyeket, ha nem kezelünk, töréshez vezetnek. A veszteség megélése és feldolgozása, a kapcsolat igazi jelentőségének felismerése és tudatosítása után a katarzis élményből származó erővel kezdődhetett el a kettőnk közötti új híd kiépítése. Ennek során megkerestük azokat a pontokat, amik inkább összekötnek, és azokat, amik elválasztanak és úgy döntöttünk, az előbbit választjuk, és teljesen más minőségben és más alapokon haladunk együtt tovább. Ebből tanultam a legtöbbet.

Másrészt szakmai fejlődésemben sokat segített a több, mint 10 éves önismereti munka számos csoportban, tanfolyamon, elvonuláson és egyéni konzultáción. A tapasztalati tanulás módszertanának oktatása és folyamatos megélése, a tréneri múltam, valamint a spirituális beállítódásom is hozzájárult ahhoz, hogy holisztikus szemlélettel tudjak rátekinteni az emberi helyzetekre.

Mindez oda vezetett, hogy megértéssel, elfogadással, pártatlanul és ítélkezés mentesen fordulok az engem megkereső párok felé.